Home
Istorija
Geografija
Kultura
Obrazovanje
Privreda
Mediji
Saobracaj
Sport
Ova strana
Linkovi
Opstina
 
 
Picture

Backa Palanka

Grb Backe Palanke

     Ugostiteljsko preduzece "Turist" u svojim objektima pruza smestaj i ishranu te nudi raznovrsne specijalitete ovog kraja. Lovacki specijaliteti se mogu probati u lovackim domovima: "Vranjak", i "Pivnice" i u restoranu Vojne ustanove "Karadjordjevo", Moteli "Poloj" i Motel sa rekreacionim centrom i bazenom u Celarevu su nadaleko poznati, kao i hotel "Central" u Backoj Palanci. Riblji specijaliteti se prave u restoranima "Carda" i "Kolos Carda", na obali Dunava. U sastavu firme "Sintelon" postoji ekskluzivni restoran "Grand".

Picture

Motel Celarevo

Picture

     Sezdesetih godina Dunav je cesto plavio ove krajeve. Tada su izgradjeni sistemi nasipa kojima je opstina zasticena od poplava. 1965. godine je u nasem gradu podignut spomenik graditeljima i zastitnicima od poplava.

Picture

Pecaroski dom na Tikvari

     U blizini Dunava je izgradjen savremeni sportsko- -rekreacioni centar "Tikvara" (sa terenima za fudbal, rukomet, kosarku, tenis). Naziv Tikvara potice od naziva camca, odnosno brodica u kome se pre 70 godina cuvala i prevozila sveza riba sve do Novog Sada. Brodic je u potpalublju imao otvore, kroz koje je ulazila voda, tako da se riba u tikvari cuvala i po nekoliko dana.

Picture

Panorama Dunava

Picture

Zatvoreni bazen u Motelu “Celarevo”

Enterijer restorana “Carda”

vrh strane

Posetioce nase prezentacije srdacno pozivamo u posetu.

OPSTINE

Istorija  Geografija  Kultura  Obrazovanje  Privreda  Mediji  Saobracaj  Sport  Turizam  Linkovi  Opstina